Bienal de Venecia

Venecia, Italia
Locación
2016
Año
m2
Área

Collaborating architect: Macarena Urzúa.

Following the invitation to participate in la Biennale of Venice 2016, our proposal aims in providing a significant value to the existing outdoor space of “Arsenale” in Venice.

The fundament is to bring the space for the visitors of the biennale to be used and aware of the landscape. The outer space will be consolidated through the installation of pieces of Chilean travertine marble, coming directly from Atacama desert, Northern Chile as recycled material of the quarry. These pieces will be placed in different areas of the outdoor exhibition, such as along the water front, a place of passage, today practically abandoned.

The project arises from simple interventions giving users moments for observation and contemplation of the landscape and architecture’s beauty around them.The proposal titled “Catch the landscape” hopes to provide a new experience fronting the landscape, a different way of seeing and understanding the outer space.

Otras obras